Pressemeddelelse

Pressemeddelelse 25. maj 2018

Cykelsportens landevejsrøvere spiller hovedrollen i ny børnebog

Kan man skrive en børnebog om professionelle cykelryttere, der ræser ned ad regnvåde bjergsider, piner hinanden i bagende sol og nogle gange snyder mere end godt er? Jakob Staalby gør forsøget med ”Piraten, Kannibalen og de andre landevejsrøvere”, der udkommer 6. juni på forlaget Cornfield Press.

Pantani, Merckx, Coppi, Contador, Riis m.fl. spiller hovedrollerne i den nye bog, der vil indvie børn i skolealderen i landevejscyklingens vilde og dramatiske verden. Med udgangspunkt i cykelsportens største dramaer har cykelentusiasten, Jakob Staalby, der til daglig arbejder som tekstforfatter og kreativ direktør,forfattet ”Piraten, Kannibalen og de andre landevejsrøvere”.Bogener illustreret af kollegaen, art director Ole Rydal, og har forord af professionel cykelrytter, Matti Breschel.

”Indrømmet, cykelsporten har et noget flosset ry. Ting som doping og dødskørsel ned ad stejle bjerge er ikke ligefrem det, man typisk forbinder med børnebøger. Men sporten har alt det, som en god historie skal byde på: drama, action, store sejre, smukke nederlag, helte og skurke. Med bogen håber jeg på at kunne åbne børnenes øjne for skønheden og kompleksiteten i denne vanvittige og dybt fascinerede sportsgren”, forklarer forfatter Jakob Staalby.

Ni fortællinger og et cykelleksikon
Bogen består af ni medrivende fortællinger samt et cykelleksikon for begyndere. Gennem fortællingerne møder læseren mange af de største cykellegender gennem historien: Fausto Coppi, Eddy Merckx, Eros Poli, Bjarne Riis, Marco Pantani, Alberto Contador, Philippe Gilbert m.fl.  

Bogens lille leksikon forklarer fx hvad det vil sige at ligge på hjul, hvad doping er, hvad en enkelstartsrytter er, en puncheur, en kaptajn, en hjælperytter osv.

”Piraten, Kannibalen og de andre landevejsrøvere” udgives på forlaget Cornfield Press, er på 105 sider i storformat (275 x 200 mm), og forhandles i boghandler og cykelforretninger landet over, samt på www.cykelhistorier.dk. Vejledende udsalgspris er 179 kr.

Bogen fremsendes gerne i fysisk format på given foranledning.

Rekvirer illustrationer
Rekvirer en eller flere af bogens illustrationer i digitalt format til brug i artikler mv. Skriv venligst til redaktør Jacob Egevang herom på
jacob@cornfieldpress.comeller ring på 2236 1813.

 

Interviews og oplæsning
Forfatter, Jakob Staalby, står naturligvis til rådighed for interviews, ligesom han gerne stiller op til oplæsningsarrangementer for børn. Kontakt Jakob Staalby direkte på
jakob.staalby@gmail.com eller 3051 5452.


Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published