Touren for børn: FRANSKMÆNDENES DRØM

 

Franskmændene drømmer om en dag at se en af deres landsmænd stå øverst på podiet i Paris igen. Måske bliver det Romain Bardet, som er dagens profil i vores præsentation af årets hovedpersoner.

Tour de France er ikke bare det største cykelløb i Frankrig. Det er det største cykelløb i verden. Og derfor kigger folk fra hele verden med, når der bliver kæmpet om den gule trøje på de franske landeveje.

Det er franskmændene meget stolte af. Men der er én ting, de er meget kede af. Og det er, at der næsten aldrig står en franskmand  øverst på podiet, når løbet slutter i Paris. 

Faktisk er det over 30 år siden det sidst skete. Det var i 1985, da den store franske mester Bernard Hinault, vandt den sidste af sine fem sejre i Tour de France.

 

En ny fransk stjerne

Men nu er der kommet en ny, ung stjerne, som franskmændene drømmer om vil vinde deres løb. Det er den elegante og aggressive bjergrytter Romain Bardet. Han er en lille og intelligent fyr, der kan sætte ild i den franske asfalt med sine hidsige og pludselig angreb på de små bjergveje. 

Han har ikke mange sejre på samvittigheden, men når han vinder, ser det altid flot og elegant ud. Selv når han taber, ser det flot og elegant. For er han typen, der ikke er bange for at angribe igen og igen.

Han har ikke et stort og stærkt hold som Chris Froome og hans uhyggeligt stærke hær af Sky-ryttere. Men det lille, franske AG2R-hold, som kører for Bardet, er ikke bange for at tage kampen op mod overmagten. Det kan de franske cykelfans godt lide at se. Og alle andre cykelfans for den sags skyld. 

 

Podiedrømme

I de sidste tre år har Bardet vundet nogle store og flotte bjergetaper i Tour de France. Og så har han stået på podiet i Paris flere gange. I 2016 blev han nummer 2 og 2017 blev han nummer 3. I år drømmer franskmændene om, at se deres helt stå på det øverste trin.

Om det lykkes er svært at sige. Han har vist verden, at han er i topform igen i år med flotte placeringer i forårets løb. Men han har én svaghed, og det er hans enkelstart. I kampen mod uret, taber Bardet altid til de andre favoritter. Derfor skal han vinde ekstra meget tid i bjergene, så han kan tåle at tabe tid på enkeltstarterne.   

Så hold godt øje med den lille bjergrytter i den hvide og blå trøje. For uanset om han vinder eller ej, så bliver det aldrig kedeligt at se på.

Læs om de andre favoritter til årets Tour de France her.


Skriv en kommentar