Touren for børn: RIVALEN RICHIE PORTE

Hver dag frem til Tour de France's start præsenterer vi en af løbets hovedpersonerne. I dag skal vi møde en af Christ Froomes største rivaler: den tasmanske djævel Richie Porte. 

En gang var de venner, og kørte på samme hold. I dag er de fjender og direkte modstandere i kampen om den gule trøje. 

Sidste år, da Richie Porte var ved at vinde et stort fransk løb , gjorde Chris Froome alt for, at hans gamle ven og hjælperyttere ikke skulle vinde. Det gjorde rytteren fra den lille australske ø Tasmanien godt og grundigt rasende.   

 

Et rovdyr fra Tasmanien

Richie Porte bliver kaldt for Den Tasmanske Djævel, opkaldt efter det lille, sorte rovdyr, der lever på hans barndoms ø ude i Stillehavet. Og Porte kan være hidsig, når han kører i de høje bjerge. For så tramper han som en sort og rød tornado op ad de stejle stigninger.

Porte er også god til enkeltstart. Så han har det, der skal til for at vinde et stort etapeløb.

Den tasmanske djævel har faktisk vundet rigtig mange af de kortere etapeløb. Dem, der typisk varer en uge: Paris-Nice, Romandiet Rundt, Katalonien Rundt og Australien Rundt. Senest stod han øverst på podiet i Schweiz Rundt, der sluttede for et par uger siden.

Men det er aldrig lykkedes ham at vinde et af de store løb som Tour de France. Dér viste han de andre konkurrenter, at han er i topform og klar til tage kampen op mod sin gamle kaptajn på de franske landeveje.

Den tasmanske djævel har gode kort på hånden i år. Han har et stærkt hold med sig til at støtte sig i kampen om den endelige sejr: stærke og erfarne ryttere, der kan sætte de andre hold under pres og støtte deres leder, når de andre angriber. 

 

Et voldsomt styrt

Men han har én svaghed: Han er ikke så god til at køre nedad, og tør ikke tage de samme chancer som mange af de andre favoritter. Sidste år gik det grueligt galt på en stejl nedkørsel i Tour de France. I et skarpt sving styrtede den tasmanske djævel. Han rutschede henover asfalten, tordnede ind i en bjergvæg og blev ramt lige i ryggen af en anden rytter, der kom ræsende bagfra. Dér, på det høje bjerg, blev den tasmanske djævels drømme om at vinde det store løb knust. 

I år har han chancen igen - med sit stærke hold og gode form har han gode muligheder for at komme øverst på podiet. Men det kræver, at det ikke går galt på nedkørlserne.   

Læs om de andre favoritter til årets Tour de France her.


Skriv en kommentar